Wednesday, July 21, 2010

internet slang


i nak share pasal internet slang ni 
banyak singkatan aka short form 
yang boleh kita guna

mungkin ramai yang dah tahu kan 
i rasa la
i agak baru tahu pasal ni 
lepas ni boleh la i guna 
tak nak tulis panjang-panjang dah

sila klik sini yer
macam-macam ada 
short form untuk internet slang ni 

ok contoh 

Lt...LUA 
2BH 14344
Lt...Love You Always  
To Be Honest I Love You Very Much
ceh! jiwang! 
next 

GLHF 
Good Luck Have Fun 
ha yang ni simple

lebih mudah tekan Ctrl+F 
kemudian cari keyword yang nak digunakan 
tak larat nak cari satu-satu 

5 comments:

ken said...

haha.. shortforms make typing easier =P

eT said...

kompem ssh nk paham kalo org bg slang2 ni ha..muahaha

c i k m a r ® said...

ken ~ yezza :)

c i k m a r ® said...

eT ~ memang susah nak faham
just refer kat link tu
tapi words yang biasa guna senang la faham
:)

seadig said...

Selalu guna slang dlm game sembang dgn mat² saleh

Post a Comment